13.) Lócsemege, lósütireceptek
Müzli:
Kereskedésben kapható, szakszerűen összeállított, vitamint, ásványi anyagokat tartalmazó keverék, különböző ízesítésekkel.
Zab:
Alkalmanként adható egy-egy marékkal, több nem, mert felborítja a napi takarmányozást. Nem is könnyű adagolni.
Korpa:
Gabonaőrlés közben kébződött melléktermék, a gabona hélyának porított változata.
Széna:
Szárított fű.
Fű:
A fűvel vigyázni kell, mert ha nagy mennyiségben, átmenet nélkül etetve súlyos betegséget okozhat.
Sárgarépa:
Egészséges, bármennyi adható belőle.
Alma:
Természetes, ízletes, rost- és lédús. Bármennyi adható.
Dinnye:
Kedveskedés gyanánt, ritkán jutalomnak is megfelelő. A héját is szívesen megeszik.
Lósütireceptek
Hozzávalók:
- 1 csésze reszelt sárgarépa
- 1 reszelt pirosalma
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 1/4 csésze melasz
- 1 evőkanál só
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze liszt
Kapcsold be a sütőt és hagyd melegedni 200 fokra. Amíg melegszik a sütő láss munkához, gyúrd össze a sárgarépát, az almát, a kukoricaolajat és a melaszt. Ha ez megvan ragd hozzá a zabpelyhet, a lisztet, végül a sót. Sodrófával nyújtsd ki a tésztát, és a tütiformával szúrd ki. A felmelegedett sütőben 20 percig süsd, ha szép barna a teteje, akkor kiveheted. Ha kihült viheted a finom csemegét a lovadnak.
Egyszerű:
Süss két pirítóst, és szeletelj fel egy almát. Az egyik pirítosra pakolj bőségesen a vékony almaszeletekből, majd a mássik pirítóst helyezt rá. Imádni fogja a kedvenced. ( és egyszerű )